Insecten verwijderen

De laatste pekel is van de auto gespoeld, de temperatuur stijgt, de zon breekt door…en FLATS! De eerste vlieg/ mug/ wesp/ etc. heeft zich alweer tegen uw voorruit geplet. Na een flinke snelwegrit is de voorkant van menig auto van een flinke biodiversiteit voorzien.

Omdat insecten nogal vastkoeken – helemaal bij zonnig weer -, het aangezicht van je auto er onder lijdt en je uiteindelijk ook steeds minder ziet door de voorruit, voorziet AutoWasGids.nl je van een aantal handige tips om je auto snel insectvrij te maken.
Het meest effectief is insecten verwijderen na iedere (snelweg)rit. Met een zachte spons en water verdwijnen ze zonder dat er kracht gezet hoeft te worden, en je hoeft de auto ook niet na te spoelen.

Tijdens een langere snelwegrit kun je een tankbeurt combineren met het reinigen van de voorruit met het vaak bij het tankstation aanwezige emmertje en trekkertje. Let even op de waterkwaliteit (wat drijft er allemaal in dat kan krassen) en beperk je om die reden ook tot het alleen insectvrij maken van de voorruit.

Wanneer de zon kans heeft gehad om de insecten aan te laten hechten, is er wat meer werk nodig. Je kunt een insectenverwijderaar kopen bij de autospeciaalzaak, bouwmarkt of het tankstation. Je besproeit de auto met insectenverwijderaar, laat het middel een paar minuten (lees de gebruiksaanwijzing) inwerken, en met spons en een beetje water verwijder je de insecten zonder al te veel moeite. Let op dat je de auto vervolgens goed afspoelt, want insectenverwijderaars bevatten vaak agressieve ingrediënten.
Uit grootmoeders archief komen ook nog enkele tips: zo kun je insecten verwijderen met een natte handdoek, met een in cola gedrenkte krant en je kunt over de insecten wrijven met een halve appel (bij de laatste twee tips wel weer goed afspoelen i.v.m. wespenmagnetisme en de zuurgraad van cola en appel).

Aan het einde van de zomer kun je ook besluiten de auto te kleien. Hiermee verwijder je naast insectenresten ook ander vastzittend vuil zoals boomhars en teerspetters. Laat je bij het kleien goed informeren over de te nemen stappen om je auto niet te beschadigen!